De grote BNN 3 Op Reis Roadtrip!

Heb jij ook zo genoten van de afleveringen van BNN 3 Op Reis in Oeganda? Dit deden zij met een auto van Roadtrip Uganda. Wij hebben de reis die Maurice en de crew hebben gemaakt voor jouw uitgestippeld in deze prebooked tour. Maak deze trip in een Landcruiser met daktent zoals Maurice, of ga lekker budget in een 4x4 Toyota RAV 4 met kampeer uitrusting.

15 dagen, al vanaf $ 1,235 pp incl chimpansee tracking permit en rafting!

Op deze roadtrip kom je door de mooiste natuurgebieden van Uganda, zoals Lake Mburo National Park, een van de weinige plekken waar je een nacht safari kunt doen en paardrijden tussen het wild. Lake Mutanda, de habitat van de zeldzame berg gorilla’s, Kibale Forest, voor chimpansee trekking in het regenwoud en Queen Elizabeth National Park, de plek om olifanten en leeuwen te spotten. Verder zijn er heel veel mogelijkheden om ook met de vriendelijke mensen van Uganda in aanraking te komen en inzicht te krijgen in de Oegandese cultuur. Daarnaast pak je ook nog een flinke adrenaline shot mee op de laatste dag van je trip, wildwater raften op de Nijl!

Dag 1 - Aankomst Entebbe - Kampala 

Je komt aan op het vliegveld van Entebbe, een tropisch stadje gelegen aan het grootse Lake Victoria. Al vanaf het vliegveld zie je het imposante Staatshuis, het optrekje van de president Museveni. Onze chauffeur haalt je op vanaf het vliegveld en rijdt je naar de bruisende hoofdstad van Oeganda, Kampala.

Reistijd: circa 1,5 uur.

Budget accommodatie: Bushpig Backpackers

Middenklasse accommodatie: Yellow Haven Guesthouse

Kampala on a bodaboda.JPG

Dag 2 – Boda Boda Tour in Kampala

Een boda boda (brommer) is een perfect vervoersmiddel op Kampala te verkennen. Wind in je haren en file vrij! Maurice bezocht in het programma 3 Op Reis onder andere de Idi Amin Torture Chambers bij Baganda Palace. Alle activiteiten die je onderneemt zijn optioneel. Een greep uit de mogelijkheden:

Budget accommodatie: Bushpig Backpackers

Middenklasse accommodatie: Yellow Haven Guesthouse

Dag 3 Hit the road naar Lake Mburo National Park 

Vandaag ontvang je de 4x4 auto waarmee je de komende dagen op pad gaat. Het is slim om vroeg te vertrekken zodat je genoeg tijd hebt om naar Lake Mburo NP te rijden. Het is mogelijk om ons van te voren aangeven dat je graag wilt dat onze chauffeur je naar de periferie van de stad rijdt, zodat je zelf niet door de chaos hoeft te rijden. Vanaf de rand van de stad is het zo’n 5 uur rijden naar Lake Mburo National Park (zonder stops). Onderweg zie je veel moerasgebieden met papyrus, kruis je langs de evenaar (foto moment!), de stad Masaka en passeer je heel veel kleine dorpjes die je een kijkje geven in het dagelijks leven van de Oegandees.

Budget accommodatie: Eagle’s nest

Middenklasse accommodatie: Rwakobo Rock

Deluxe top-up: Mihingo Lodge

Landcruiser Big brother Roadtrip Uganda Bram Tim Cecile on rooftop.jpg

Dag 4 – Safari in Lake Mburo Nationaal Park

Lake Mburo is een klein, maar schitterend park waar heel veel is te zien en doen. Het is een van de weinige plekken waar je een nacht safari kunt doen, paardrijden tussen het wild en mountainbiken.Het is de plek om zebra, impala, topi en de giant Eeland te spotten, zoogdieren die je niet ergens anders gaat tegenkomen op je reis. Verder zijn er talloze prachtige vogels te zien en als je geluk hebt kom je in het schemerdonker ook nog een luipaard tegen. Lake Mburo is een heel geschikt park om zelf rond te rijden, de wegen zijn goed te doen en er loopt 1 loop door het gehele park. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf Kazuma Hill. Budget accommodatie: Eagle’s nest

Middenklasse accommodatie: Rwakobo Rock

Deluxe top-up: Mihingo Lodge

Lake Mburo in Uganda safaris two zebra spotted during car rental Uganda

Dag 5 – Rit van Lake Mburo naar Lake Bunyonyi (4,5 uur)

De rit van Lake Mburo naar Lake Bunyonyi duurt ongeveer 4,5 uur, non stop. Je rijdt door een eindeloos landschap van matoke plantages en geleidelijk zie je het landschap steeds bergachtiger worden. Mbarara en Kabale zijn grotere plaatsten die je passeert, waar je kunt pinnen, lunchen en boodschapjes doen. Lake Bunyonyi is een prachtig meer in het zuid-westen van Uganda. Via een mooie onverharde weg kom je uiteindelijk aan in dit schilderachtige paradijs.

Budget accommodatie: Lake Bunyonyi Overland Resort

Middenklasse accommodatie: Birds Nest Eco Overseas

Dag 6 – Local culture in Lake Bunyonyi

Je kunt een aantal activiteiten ondernemen vanuit je lodge, maar ook via de ’Gorilla Highlands’, een samengestelde gids voor de regio. Een van de hoogtepunten is een boot safari met een lokale gids. Zo kun je aanmeren om een lokale school te bezoeken en vaar je langs ‘punishment island’. Op dit eilandje werden nog niet zo lang geleden ongehuwde, zwangere vrouwen gevangengezet. Ook kun je naar Tom’s Homestay, daar slaap je bij de lokale gemeenschap op een prachtig afgelegen eiland. Je leert van alles over de Bakiga and Batwa tribes, er wordt muziek gemaakt en gedanstBudget accommodatie: Lake Bunyonyi Overland Resort

Middenklasse accommodatie: Birds Nest Eco Overseas

At Lake Bunyonyi.jpg

Dag 7 – Rit van Lake Bunyonyi naar Lake Mutanda (3 uur)

Vandaag rij je van Lake Bunyonyi naar Lake Mutanda – een prachtige route over kronkelige wegen, met uitzicht op meren, vulkanen en beboste heuvels. Je rijdt door het stadje Kisoro. Via een mooie, onverharde weg kom je uiteindelijk bij Lake Mutanda Resort, gelegen op een schiereilandje in het meer waar je de komende 2 nachten zult genieten van de prachtige omgeving en het heerlijke eten.

Middenklasse accommodatie: Mutanda Lake Resort

Dag 8 – Gorilla tracking or relaxing day

Lake Mutanda Resort is een hele fijne plek om even bij te komen van je roadtrip. Je kunt er zwemmen, met een bootje het meer op, chillen in de tuin, vogels spotten, heerlijk wandelen of jezelf flink uitdagen met het beklimmen van Mount Sabinyo, een vulkaan gelegen op het grens gebied van Oeganda, Rwanda en Congo. Voor veel mensen is gorilla trekking het hoogtepunt van hun reis in Uganda. We kunnen je helpen met het regelen van je permits ($ 600pp). Deze zitten niet in prijs van deze reis inbegrepen.

Middenklasse accommodatie: Mutanda Lake Resort

Lake Mutanda View Medium.jpg

Dag 9 - Lake Mutanda naar Queen Elizabeth National Park/Ishasha  (6 uur)

Vandaag staat er een pittige rit voor de boeg; je rijdt namelijk van Lake Mutanda naar Queen Elizabeth Nationaal Park. Deze rit is veelal over onverharde wegen, dus houdt er rekening mee dat je een fikse dag onderweg bent. Je verblijft in Ishasha sectie, het zuidelijke, meest afgelegen gedeelte van Queen Elizabeth Nationaal Park Ishasha is beroemd om de boom klimmende leeuwen!

Budget accommodatie: Enjojo Lodge – Camping

Middenklasse accommodatie: Enjojo Lodge

0IMG_1473.jpg

Dag 10 - Safari Queen Elizabeth National Park.

Rise and shine! Sta op met het licht en de dieren voor een early morning safari en rijdt door naar het noorden van het park, Katunguru Gate. Via de Channel Track rijdt je naar de Mweya Peninsula. Hier kun je ook een boot safari maken in de middag en badderende olifanten en krokodillen spotten. S’ avonds ga je net als BNN 3 Op Reis kamperen in de bush! Pas op voor de hippo's die s’avonds over het kampeer terrein grazen.

Budget accommodatie: Bush Camping in Mweya campsite 3 (op eigen kosten a 15,000 ugx pp.)

Middenklasse accommodatie: Mweya Lodge

Roadtrip-Uganda-car-hire-and-camping-rental-at-murchison-falls-national-park.jpg

Dag 11 – Queen Elizabeth naar Kibale Forest National Park (3 uur)

Again rise & shine. Safari betekent vroeg opstaan. Na je ochtend safari vervolg je je roadtrip richting Kibale Forest National Park. Het is een rit van 3 uur over goede wegen. Kibale Forest is een prachtig regenwoud en habitat vanvele primate soorten kunt vinden, met als hoogtepunt de chimpansees.

Budget accommodatie: Kibale Forest Camp (lazy Camping)

Middenklasse accommodatie: Kibale Forest Camp (Cottage)

Dag 12 - Chimp Tracking in Kibale Forest 

Wist je dat onze DNA maar 1,2 % verschilt met die van de chimpansee? Bizar toch. Deze aap is de meest verwante dier aan de mens. Vandaag ga je op zoek naar deze flinke jongens, die enkel in sub-Sahara Afrika voorkomen. Een chimp tracking is een geweldige ervaring, en niet altijd een gemakkelijke. Omdat deze wezens veel sneller voortbewegen door het bos dan wij mensen, zul je soms flink door de bosjes moeten klauteren om ze te kunnen zien. De tocht duur 2 tot max 4 uur, waarvan je ongeveer 1 uur bij de chimps bent en tijd hebt om foto’s te maken. Hoogtepunt van je reis!

Budget accommodatie: Kibale Forest Camp (lazy Camping)

Middenklasse accommodatie: Kibale Forest Camp (Cottage)

Chimp

Dag 13 - Rit van Kibale Forest naar Kampala (6 uur)

On the road again. Je gaat via een goed onderhouden weg via Fort Portal terug naar Kampala. Fort Portal is een mooi stadje en fijne plek voor een koffie stop. Onderweg passeer je eindeloze thee en matoke plantages. S’avonds komt onze chauffeur je auto weer ophalen. 

Budget accommodatie: Bushpig Backpackers

Middenklasse accommodatie: Yellow Haven Guesthouse

Dag 14 - Raften in Jinja!

Heb je stalen zenuwen? Nalubale Rafting pikt je heel vroeg in de ochtend op, om naar Jinja te gaan ( circa 2,5 uur rijden). Je gaat Raften op de Nijl, met wereld beroemde grade 5 rapids die veelbelovende namen hebben als Bad Cave…Je vliegt gegarandeerd uit je boot. Aan het einde van de dag heb je een ‘Nile Special’ wel verdient!

Budget accommodatie: Bushpig Backpackers

Middenklasse accommodatie: Yellow Haven Guesthouse

Uganda tour The Jinja - Sipi Adventure

Dag 15 - Transfer naar Entebbe International Airport.

Time to say goodby...Je zult het vast geweldig hebben gehad. Vandaag heb je, afhankelijk van je vertrektijd, nog de tijd om een beetje bij te komen van je reis. Misschien nog een pizzaatje eten bij Goretti’s aan het strand in Entebbe en dan door naar het vliegveld.

Prijzen

  Laag seizoen Hoog seizoen*
  Rav4 Landcruiser Rav4 Landcruiser
Price in US$ / pp 2pax 4pax 2pax 4pax 2pax 4pax 2pax 4pax
Budget 1,235 n.a. 1,455 1,200 1,299 n.a. 1,509 1,223
Middenklasse 1,819 1,719 2,049 1,789

1,879

1,729 2,095 1,809
Deluxe 2,049 1,939 2,269 2,019

2,104

1,969 2,329 2,039

*Hoogseizoen is van 15 december – 31 januari en van 15 juni tot 15 september

** Als je liever de trip maakt met een gids/chauffeur, reken dan US$ 440 bij het totaal

Inclusief

Exclusief

Good news, we have a new website - check it out!
Roadtrip Africa
Book Now Contact Us